Bölümümüz Prof. Dr. Necdet Neydim’i Ağırladı

20 Aralık 2021 tarihinde İngilizce Mütercim Tercümanlık bölümümüz İstanbul Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık Ana Bilim Başkanı Prof. Dr. Necdet Neydim tarafından verilen "Çocuk İçin Çevirmek Oyun Değildir!" konu başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı. Üsküdar yerleşkesinde gerçekleştirilen ve aynı zamanda Zoom ve Youtube üzerinden canlı yayınlanan konferansa farklı üniversitelerden öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşti.

Prof. Dr. Necdet Neydim’in Çocuk Edebiyatı ve Çevirisi Üzerine yaptığı konuşmada ‘’Çocuk’’ kavramının Antik Çağdan günümüze kadar olan değişim ve gelişimi üzerine örnekler vererek çocukların toplumda nasıl bir yer edindiğini ve kabul gördüğünü derinlemesine inceledi. Neydim bununla birlikte Çocuklar ve gençlerin yetişkinlerin “nesnesi” gibi görülmesine rağmen aslında onların nesnesi değil hayatın ve aynı zamanda edebiyatın “öznesi” olduğunun altını çizdi. Bunların yanı sıra Neydim çocuk edebiyatının hem yazılması hem de çevrilmesi bakımından en zor alanlardan biri olduğunu çünkü hata yapma hakkının olmadığını belirterek şu sözleri dile getirdi: Çocuğa “pardon“ diyemezsiniz.

Son olarak İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Dr. Rana Kahraman Duru konuşmaya emek veren hocamız Prof. Dr. Necdet Neydim’e hediyelerini takdim ederek bu başarılı konferansın daha geniş kapsamda ele alınarak bir kez daha gerçekleştirilmesinin önemini vurguladı.