Erasmus+ Eğitim Hareketliliği Kapsamında Hocalarımızı Ağırladık

Yazar: Nefise Zehra BAYAR, İngilizce Mütercim Tercümanlık, 2. Sınıf Öğrencisi

8 Mayıs 2023 tarihinde bölümümüz İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ile beraber “Blended Learning at Educons University: Developing Digital and Critical Literacies” isimli etkinliği düzenledi ve Educons Üniversitesi öğretim üyelerinden Gordana Vladisavljević ve Tatjana Milosavljević’ i ağırladı.

Konferansın ilk oturumunda söz alan, Educons Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim görevlililerinden Gordana Vladisavljević, ‘’Blended Learning’’ kavramından bahsetti. Blended learning aracılığıyla dersine entegre ettiği Webquest adlı programdan bahseden Vladisavljević, Webquest’in öğrencilerin çevrimiçi ya da yüz yüze seçenekleriyle bağımsız öğrenme temeline dayalı, öğrenci ve öğretmen rollerinin değiştiği bir sistem olduğunu ifade etti. Konuşmasının ilerleyen aşamasında ‘’E-week’’ kavramını tanıtan Vladisavljević, öğrencilerin bireysel ya da grup olarak çevrimiçi ve herhangi bir zaman dilimde erişebilecekleri bir ders çalışma platformu olarak E-week’in kullanılmasını önererek konuşmasını tamamladı.

Konferansın ikinci oturumunda Tatjana Milosavljević söz aldı. İngilizcenin Lingua Franca olarak kapitalizm ve neoliberalizmle olan ilişkisinden bahsetti. İş İngilizcesinin önemi ve dünya piyasasındaki gerekliliğinin altını çizen ve dinleyicilere İş İngilizcesi derslerinde kullandığı eğitim materyallerini tanıtan Milosavljević, konferans sonunda Educons Üniversitesindeki Erasmus ayrıcalıklarına değindi ve ilgili öğrencilerin iletişime geçebilecekleri Educons Üniversitesi Erasmus Ofisi iletişim bilgilerini paylaştı.